Статті

  • ТОП пюре

    Частина1
     
     1. Яблучно-бананове пюре
     
    Інгредієнти:
     
    ● яблуко,
    ● банан,
    ● молоко
     
    Приготування:
     
    Яблуко і банан очистити і подрібнити блендером, додати 10 грамм  молока. Всього 5 хвилин і поживний дитячий сніданок готовий! Яблучно-бананове пюре можна давати малюкам з 6 міс.
     
     
     2.Бурякове пюре
     
    Інгредієнти:
     
    ● столовий буряк,
    ● олія,
    ● вода.
     
    Приготування:
     
    Буряк дуже корисний овоч,

ТОП пюре

ТОП пюре
Частина1
 
 1. Яблучно-бананове пюре
 
Інгредієнти:
 
● яблуко,
● банан,
● молоко
 
Приготування:
 
Яблуко і банан очистити і подрібнити блендером, додати 10 грамм  молока. Всього 5 хвилин і поживний дитячий сніданок готовий! Яблучно-бананове пюре можна давати малюкам з 6 міс.
 
 
 2.Бурякове пюре
 
Інгредієнти:
 
● столовий буряк,
● олія,
● вода.
 
Приготування:
 
Буряк дуже корисний овоч, багатий різними вітамінами (А, С, В, РР і т.д.) і мінеральними речовинами (йодом, залізом, кальцієм). У харчуванні дитини буряк відіграє важливу роль у нормалізації травлення та обміну речовин. Крім того, цей овоч запобігає хворобам серця, зміцнює стінки судин та очищає кров, виводить токсини. Малюків знайомлять з буряком після 8 місяців. Давати буряк можна у вигляді пюре. 
 
Столові буряки миють і обривають залишки листя і корінців. Потім відварюють без солі до готовності. Визначити готовність буряка можна за допомогою кухонного ножа – ним проколюють буряк до середини коренеплоду. На кілька хвилин гарячий буряк поміщають в холодну воду, щоб потім без зусиль зняти шкіру.
Для бурякового пюре відварений буряк натирають на тертці для дерунів. Бурякове пюре виходить густим. У нього додають трохи рослинного масла. А потім пару ложок кип'яченої води або овочевого бульйону.
 
Для діток старших року, бурякове пюре може бути більш густим. Крім того, у старших малюків буряк також має бути присутня у раціоні хоч раз на тиждень. Можна приготувати різні страви з буряка для дитини, щоб не набридати їй одноманітністю. Наприклад, буряковий салат зі сметаною і кмином, курячий домашній борщ, бурякові котлети або дуже смачний буряковий борщ.
 
3. Пюре з кураги
 
Інгредієнти:
 
● курага
 
Приготування:
 
Курагу готують зі знайомого всім фрукта - абрикоса.  Пюре з кураги необхідно готувати заздалегідь, адже вона повинна добре розм'якнути. Для цього чисту курагу необхідно замочити в холодній воді, бажано на ніч, щоб до ранку була готова.
 
Розм'яклу курагу необхідно помістити в каструлю і дати трохи покипіти. Після чого м'яку курагу протерти ложкою через сито. Або можна подрібнити блендером, але пропускаючи через сито, ви отримуєте лише м'якоть (без шкірки).