Статті

  • ТОП пюре

    Частина1
     
     1. Яблучно-бананове пюре
     
    Інгредієнти:
     
    ● яблуко,
    ● банан,
    ● молоко
     
    Приготування:
     
    Яблуко і банан очистити і подрібнити блендером, додати 10 грамм  молока. Всього 5 хвилин і поживний дитячий сніданок готовий! Яблучно-бананове пюре можна давати малюкам з 6 міс.
     
     
     2.Бурякове пюре
     
    Інгредієнти:
     
    ● столовий буряк,
    ● олія,
    ● вода.
     
    Приготування:
     
    Буряк дуже корисний овоч,

Літнє меню

Літнє меню

Ось і наступила пора вітамінів -літо!

Літо - це чудова пора збагатити грудне молочко вітамінами, яких багато у різноманітних овочах та фруктах.

Проте годуючі мами мають бути обережними, щоб не спровокувати алергічну реакцію у малюка.

Для успішної вітамінізації слід дотримуватись певних правил:

1.Спосіб приготовування - тушкування

   Для першого знайомста з овочами - зваріть чи протушкуйте їх, і, хоч частина вітамінів буде втрачена, проте годуюча мама вбереже свого малюка від алергенів та здуття животика, яке можуть спровокувати бобові та капуста. З ягід зваріть компот, морс, кисіль - це урізноманітить Ваше меню та безпечно познайомить дитину з новими смаками. Акуратно використовуйте в приготуванні страв різноманітні пряності, цибулю та часник, які можуть надати грудному молоку специфічного присмаку.

2.Якщо Ваш малюк має алергію

Вам варто виключити з раціону алергічні продукти - мед, рибу, полуницю, горіхи, цитрусові, какао тощо. Обережними треба бути при вживанні овочів, які мають яскраво-червоне та  жовте забарвлення, віддайте перевагу овочам і фруктам зеленої гами: кабачкам, картоплі, зеленому горошку, цвітній капусті, броколі, огіркам, зеленим яблукам, грушам. Для різноманітності меню годуючої мами, міксуйте зелені овочі і фрукти з гречкою, рисом, сиром, відвареним м'ясом свинини та говядини, вживайте домашній сир та кисломолочні продукти. На десерт для Вас асорті з чорниці, сливи, чорнослива, агрусу, білої смородини та порічки. І пам'ятайте - розширюйте своє меню поступово, вводити новий продукт можна раз в 3-4дні.

3.Меню на двох

Годуючій мамі в жарку пору року найкраще харчуватись 6-7разів, невеликими порціями перед годуванням дитини. Харчування дрібними порціями 6-7разів найкраще активізує вироблення грудного молочка. В раціоні годуючої мами рідина має займати  2-2,5 літрів в день, щоб найкраще вгамувати спрагу пийте неміцний зелений чай, фруктовий морс, соки, крім томатного, апельсинового, ананасового, виноградного, мінеральну воду, та кисломолочні продукти: кефір, ряжанку, рідкі йогурти.